Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@06:39:48 GMT

چگونه آزمایش خون را تفسیر کنیم؟

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۷۸۰۷۱

چگونه آزمایش خون را تفسیر کنیم؟

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هرگز سعی نکنید تفسیر آزمایش خون را در منزل به تنهایی انجام دهید. شاید بتوانید با مقایسه نتیجه آزمایش و مقادیر نرمال اطلاعات کلی در مورد وضعیت سلامتی خود بدست آورید اما بدون علم و دانش قادر به تفسیر آن نخواهید بود. برای تفسیر دقیق و صحیح نتیجه آزمایش به فاکتورهایی مانند وضعیت سلامتی، سن، جنسیت، داروهای مصرفی، شدت بیماری و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. توجه می‌شود. به همین دلیل حتما باید به پزشک و افراد متخصص مراجعه کنید. اگر به دنبال راهی هستید تا بدون مراجعه به مراکز درمانی از تفسیر نتیجه آزمایش خود مطلع شوید، می‌توانید با کارشناسان ما در هوم‌کا تماس بگیرید.

آزمایش خون در منزل توسط بروزترین تجهیزات!

برای تشخیص و درمان بسیاری از بیماری‌ها آزمایش خون تجویز می‌شود. نتیجه تست به طور مستقیم در تشخیص و شیوه درمان موثر است. نتیجه اشتباه روند تشخیص بیماری را با مشکل مواجه خواهد کرد و در نتیجه درمان به درستی انجام نخواهد شد.  به همین دلیل پزشکان همواره به بیماران توصیه می‌کنند آزمایش‌ را در مراکزی انجام دهند که نتیجه تست از صحت و ضریب اطمینان بالایی برخوردار باشد.

در شهرهای بزرگی مانند تهران آزمایشگاه‌های تشخیص طبی زیادی فعالیت دارند اما آیا می‌توان به همه آنها اعتماد کرد؟ تجهیزات و نیروی انسانی متخصص دو فاکتور مهم در آزمایشگاه‌ها هستند. همچنین باید بدانید برخی آزمایشگاه‌ها به طور تخصصی و ویژه آزمایش‌های خاصی را انجام را می‌دهند. این مراکز از بروزترین تجهیزات استفاده کرده و با متخصصان باتجربه همکاری دارد.

پیدا کردن آزمایشگاه معتبر در کلان شهری مانند تهران سخت است. هوم‌‌کا معتبرترین آزمایشگاه‌ها را در سطح تهران شناسایی کرده و با آنها همکاری دارد. برای انجام آزمایش خون در منزل کافی است با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ تماس گرفته و از خدمت آزمایش در منزل بهره ببرید. مطمئن باشید تجربه خوبی در این زمینه خواهید داشت.

علائم اختصاری در آزمایش خون به چه معناست؟

در آزمایش خون شاخص‌های زیادی وجود دارند. برخی علائم اختصاری آزمایش خون بسیار رایج بوده و افراد با آنها آشنایی بیشتری دارند. در ادامه به رایج‌ترین شاخص‌های آزمایش خون اشاره خواهد شد.

 رایج‌ترین شاخص‌های آزمایش خون

آزمایش قند خون ناشتا(FBS )

در این تست سطح گلوکز خون بدن اندازه‌گیری می‌شود. پزشکان برای تشخیص دیابت این تست را تجویز می‌کنند. در واقع باید گفت یکی از بهترین ابزارها برای تشخیص و همچنین پایش دیابت آزمایش قند خون ناشتا است. این تست به افرادی که بالای ۴۵ سال دارند به عنوان چکاپ روتین نیز تجویز می‌شود. برای این آزمایش لازم است به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت ناشتا باشید.

در زمان ناشتایی می‌توانید آب بنوشید اما مصرف آبمیوه، قهوه و ... محدودیت دارد. خونگیری از طریق ورید بازویی انجام می‌شود. البته باید گفت از ادرار و دیگر مایعات بدن مانند مایع مغزی نخاعی برای انجام این تست نیز استفاده می‌شود. از دیگر آزمایش‌های مکمل می‌توان به آزمایش تحمل تست گلوکز(GTT)،‌ آزمایش HbA1c ،‌ آزمایش قند خون تصادفی و آزمایش دیابت بارداری اشاره کرد.

آزمایش CBC

پزشکان برای شمارش همه سلول‌های خونی این آزمایش را تجویز می‌کنند. هدف از انجام این تست بررسی وضعیت عمومی بدن و همچنین غربالگری است. با استفاده از نتایج آن بیماری‌هایی مانند سرطان، کم خونی، مشکلات انعقادی، التهاب در بدن و ... تشخیص داده می‌شود. در این آزمایش وضعیت سه نوع از سلول‌های خونی بررسی خواهد شد: گلبولهای قرمز، گلبول‌های سفید و پلاکت‌ها.  در واقع باید بدانید این تست خود دارای چندین شاخص است که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:   

شمارش تعداد گلبول های قرمز(RBC ). سنجش درصد گلبول‌های قرمز در کل حجم خون(HCT). سنجش مقدار کل هموگلوبین موجود در گلبول‌های قرمز(‌HB). سنجش سطح متوسط هموگلوبین در گلبول های قرمز(MCH). سنجش متوسط غلظت هموگلوبین در گلبول‌های قرمز(MCHC). سنجش متوسط اندازه گلبول‌های قرمز(MCV). سنجش اختلاف حجم و اندازه گلبول‌های قرمز(RDW). شمارش تعداد گلبول‌های سفید (WBC) شمارش تعداد پلاکت‌ها(PIT) اندازه‌گیری اختلاف حجم و اندازه پلاکت ها(PDW). اندازه‌گیری متوسط اندازه پلاکت‌ها(MPV).

آزمایش تیروکسین T4

در این تست عملکرد غده تیروئید و اختلالات آن مورد بررسی قرار می‌گیرند. پزشکان برای تشخیص کم‌ کاری مادرزادی تیروئید در نوزادان این تست را تجویز می‌کنند. توصیه می‌شود برای انجام این آزمایش شرایط ناشتایی را رعایت کنید. اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید حتما موضوع را به پزشک  و تکنسین آزمایشگاه اطلاع دهید. خونگیری از ورید بازویی و به صورت روتین انجام خواهد شد.

آزمایش هورمون تیروئید T3

از این تست نیز برای بررسی عملکرد غده تیروئید استفاده می‌شود. اگر فرد علائمی از پرکاری یا کم کاری تیروئید داشته باشد پزشک این تست را  تجویز خواهد کرد. توصیه می‌شود برای انجام این آزمایش نیز شرایط ناشتایی را رعایت کنید. خونگیری نیز از طریق ورید بازویی انجام می‌شود.

آزمایش هورمون محرک تیروئید TSH

این تست نیز با هدف بررسی عملکرد غده تیروئید و تشخیص اختلالات آن انجام خواهد شد. برای انجام این تست نیز لازم است شرایط ناشتایی را رعایت کنید. خونگیری نیز از طریق ورید بازویی و روتین انجام خواهد شد.

با استفاده از خدمت آزمایش در منزل هوم‌کا به راحتی می‌توانید طیف وسیعی از آزمایش‌ها را در منزل انجام دهید. برای این منظور کافی است به سایت https://www.homeca.ir/ مراجعه کرده یا با شماره ۰۲۱۹۱۰۲۵۵۹۵ تماس بگیرید. همکاران ما در کوتاه‌ترین زمان با شما تماس خواهند گرفت.

تفسیر آزمایش خون در منزل

 در دنیای امروزی بهره‌مندی از خدمات درمانی، مراقبتی و آزمایشگاهی شکلی نو به خود گرفته است. البته شیوع بیماری کرونا در این امر نیز بسیار موثر بوده است. زمانی مجبور بودید برای ساده‌ترین آزمایش‌ها به مراکز درمانی مراجعه کنید، سپس باید زمانی را برای دریافت نتیجه تست در نظر می‌گرفتید و در نهایت برای تفسیر نتیجه باید به پزشک مراجعه می‌کردید. انجام این مراحل به خودی خود وقت گیر نیست، اما برای حضور در مراکز درمانی باید شلوغی شهر و  صف انتظار بیماران را تحمل کنید. حالا مراحل انجام آزمایش تغییر کرده است.

شما در خانه می‌مانید و تکنسین آزمایشگاه برای نمونه‌گیری به منزل یا محل کار مراجعه می‌کند. شما در منزل می‌مانید و نتیجه تست به صورت آنلاین در پنل شخصی شما نمایش داده می‌شود فقط کافی است کلیک کردن را بلد باشید. در مرحله آخر نیز شما در منزل می‌مانید و نتیجه تست به صورت آنلاین برای شما تفسیر خواهد شد. می‌بینید به راحتی ترافیک و شلوغی مراکز درمانی را پشت سر خواهید گذاشت.

 

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نبض بازار آزمایش خون گلبول های قرمز برای انجام مراکز درمانی آزمایشگاه ها تست نیز آزمایش خون برای تشخیص آزمایش ها نتیجه تست پلاکت ها خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۸۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانوی با فضیلت / بتول نوقانی، فعال انقلابی و مفسر قرآن و نهج البلاغه

گذری بر زندگی و مبارزات حاجیه خانم نوقانی

بانو بتول نوقانی متولد ۱۳۰۹ تنها فرزند دختر مرحوم آیت‌الله نوقانی، از روحانیان زمان رضاشاه و از مبارزان انقلابی بود، ایشان سراسر عمر شریف خود را در مسیر خدمت به اسلام و تربیت شاگردان و سربازان امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف سپری نمود و امروز سبک‌بار و آرام به پیشگاه حق تعالی پر کشید تا ثمره سالها مجاهدت علمی، اخلاقی، زهد و تقوایش، قرب الهی و تنعم در رضوان حق تعالی باشد.

یک قرن پیش در شرایطی که اوضاع فرهنگی و تحصیلی برای دختران آماده نبود بانو بتول نوقانی تنها دختر آیت‌الله علی اکبر نوقانی از علمای برجسته در صد سال اخیر و از مبارزان دوره رضاخان و نزدیکان به حضرت امام خمینی(ره) با حمایت پدر بزرگوارش تحصیل را شروع کرد و توانست نقش به سزایی در تربیت چندین نسل داشته باشد.

او که متولد ۱۳۰۹ بود بعد از گذراندن تحصیل در مدرسه فروغ علوم دینی را نزد پدر و برادر مرحومش گذراند و به پیشنهاد بانو طاهایی مدیر مکتب نرجس به تدریس درس کلام، تفسیر قرآن و نهج البلاغه برای دانش آموزان، دانشجویان و طلاب پرداخت.

«دوران ابتدایی و دبیرستان را در مدرسه فروغ گذراند، پدرش میگفت: درس بخوان، ولی بی‌حجاب نشو! این مدرسه سمت دروازه طلایی و اولین مدرسه‌ای بود که در مشهد راه‌اندازی شده بود. در این مدرسه دخترها اجازه داشتند روسری بپوشند. مدیریت مدرسه دست خانمی به اسم شاهزاده بود.

این خانم آدم معتقدی بود و به عوامل رژیم گفته بود: اگر اجازه نمی‌دهید چادر بپوشم اشکالی ندارد، ولی اگر اجازه ندهید حجاب داشته باشم مدرسه را تعطیل می‌کنم. به همین دلیل، همیشه لباسی شنل‌مانند می‌پوشید و حجاب داشت. آن زمان، چون مدرسه دیگری در مشهد نبود، با خواسته او موافقت کردند. ثبت‌نام در این مدرسه چندان راحت نبود. از آنجایی که خانم شاهزاده پدرش را می‌شناخت، اجازه داده بود، ایشان را ثبت‌نام کنند. می‌گفت: به آیت‌ا... نوقانی ارادت دارم و پای منبرهای او بزرگ شده‌ام.»

او دوران دبستان و دبیرستان را گذراند و بعد به دروس حوزوی می‌پرداخت، دروسی که آن‌ها را با شاگردی نزد پدر خود می‌آموخت و در مشهد اولین زنی شناخته شد، که به درس کلام اسلامی تسلط داشت. «شاگردان مدرسه فروغ برای ادامه تحصیل در دوران دبیرستان وارد مدرسه «ایران‌دخت» می‌شدند که مدیریت آن با خواهر همین خانم شاهزاده بود و دخترها امکان پوشش روسری داشتند. آن زمان زبان خارجی‌ای که به بچه‌ها آموزش می‌دادند فرانسوی بود و خانم نوقانی الفبای آن را خوب یاد گرفته بود، تحصیلات کلاسیک را در این مدارس گذراند و تا هیجده‌سالگی‌ام که پدرش زنده بود، درس‌های ادبیات عرب را پیش ایشان می‌خواند.

درس کلام و معرفةالنفس را نزد پدرش آموخت. ایشان سال ۱۳۲۹ فوت کرد. مدتی هم استادی از حوزه به خانه می‌آمد و به ایشان درس می‌داد، مطالعه زیادی داشت و همه وقت خود را در کتابخانه پدرش می‌گذراند، که کتابخانه بزرگی است. کار همیشه‌اش مطالعه بود و به این کار علاقه فراوانی داشت. البته پدرش در کتاب‌هایی که مفاهیم مشکلی داشتند حاشیه‌نویسی کرده بود. این حاشیه نویسی‌ها به ایشان خیلی کمک می‌کرد.

تحصن‌های زنان مشهدی که با حضور سودجویانه منافقان آمیخته بوده است، با سخنرانی زنانی انقلابی همچون بانو نوقانی نیز همراه بود، ایشان در مصاحبه‌ای گفته بود: «در تحصن‌ها منافقان هم خودشان را با ما قاتی می‌کردند، لباس‌هایی نظامی می‌پوشیدند که به میلیشیا معروف بود. شکل و شمایل لباس نظامی داشت. با آن‌ها بحث‌های مفصلی درباره حضور زنان در میدان‌های جنگ و نبرد می‌کردیم.

بانویی با زیست مجتهدانه

به آن‌ها که علاقه داشتند در میدان‌های نبرد و جنگ باشند و سلاح در دست بگیرند می‌گفتم: مگر در صدر اسلام زن‌ها در میدان نبرد بوده‌اند که شما می‌خواهید به میدان بروید؟ از طرفی هم در صدر اسلام زن‌ها را اسیر نمی‌کردند، ولی رژیم این قاعده را نداشت. می‌گفتم که زنان باید در پشت جبهه‌ها فعالیت کنند. بحث‌های زیادی در این زمینه‌ها داشتیم، ولی فایده‌ای نداشت، چون آن‌ها قصد شست‌وشوی ذهنی جوانان و دانشجویان را داشتند، هدف منافقان از حضور در جمع ما جمع کردن نیرو بود و چون پست و مقام اسم‌ و رسم‌دار به خانم‌ها می‌دادند خیلی‌ها جذب آن‌ها می‌شدند.

خاطرم هست که آخرین شب اعتصاب در خانه آیت‌الله قمی، خانم طاهایی از من خواست درباره نظر اسلام در خصوص حضور زنان در جبهه‌ها سخنرانی کنم. بعد از اینکه سخنرانی‌ام را انجام دادم، متوجه شدم آیت الله قمی همان شب نوار این سخنرانی را گوش کرده و از دخترش که در جمع ما بود سؤال کرده بود چه کسی سخنرانی می‌کند.

او هم اسم من را آورده بود و ایشان گفته بود سخنرانی خوبی انجام شده است.»

بتول نوقانی، بانوی انقلابی مشهدی

در کنار تحصن‌ها و راهپیمایی‌ها، فعالیت‌های آموزشی خانم نوقانی در مکتب با فعالیت‌های سیاسی ضد نظام شاهنشاهی نیز همراه بود و با تفسیر قرآن، به بیان مشکلات نظام نیز می‌پرداخت، زمانی که خانم طاهایی به زاهدان رفته بود تا از دست مأموران شاه در امان باشد، از ایشان خواست درس تفسیر را در روزهای یکشنبه و سه‌شنبه در مکتب برگزار کند، تا مکتب تعطیل نشود.

مأموران مدام می‌آمدند و پیگیر بودند و ایشان در جواب می‌گفت، تفسیر قرآن درس می‌دهم، ولی در اصل صحبت‌هایی ضد نظام شاهنشاهی داشتند. به هر حال، از هر جایی از قرآن، نکته‌ای برای اشاره به ظلم آن دوران داشت. حتی یک دوره‌ای سوره «ممتحنه» را تفسیر می‌کرد که حسابی به نظام شاهنشاهی هجوم می‌برد، آن زمان مرحوم هاشمی‌نژاد به برادر ایشان پیام داده بود که «به خواهرتان بگویید مراقب خودشان باشند. ممکن است رژیم همین درس تفسیر را بهانه‌ای برای دستگیری ایشان کند.» حقیقت هم این بود که کارهای ایشان را زیر نظر داشتند. منتظر بودند چیزی دستشان بیاید و بانو نوقانی را دستگیر کنند.

مدتی هم دستشان به چیزی نرسید و از سر ناچاری مکتب را تعطیل کردند. بعد از تعطیل شدن مکتب، سخنرانی‌های ایشان در مسجدالنبی(ص) خیابان کوهسنگی ادامه داشت، در همان ایام انقلاب پیروز شد. بعد از انقلاب اسلامی، در مکتب درس نهج‌البلاغه می‌داد.

بتول نوقانی، فعال انقلابی و مفسر قرآن و نهج البلاغه

پس از پیروزی انقلاب تا مدتی در مکتب نرجس به تدریس علوم قرآنی و کلام ادامه می‌دهد، علاقه‌اش به نهج‌البلاغه باعث می‌شود در کنار جلسات آموزشی در مکتب نرجس، کم‌کم دوره‌هایی آموزشی نیز در منزل خود برگزار کند و این کلام بی‌نهایت پرمعنی را به بانوان بیشتری آموزش دهد، اما با کهولت سن مجبور به تعطیل کردن جلسات می‌شود. «هم‌زمان با درس نهج‌البلاغه و تفسیر قرآن در مکتب، در خانه تدریس می‌کردد. جزوه‌های دست‌نوشته را شاگردان ایشان دست‌نویس می‌کردند و بین هم می‌چرخاندند.

خانم طاهایی که فوت کرد، حضور ایشان هم در مکتب تقریبا کم‌رنگ شد و مجالس تفسیر را کلا به خانه آورد، البته همان سال‌ها سکته قلبی جزئی هم کرد که از نظر حرکتی و کلامی کمی برایش مشکل ایجاد کرد، ولی الحمدلله به مغز آسیبی نرسید و هیچ تأثیری روی حافظه‌ این بانو نگذاشت. طبق گفته این بانو، خانم دکتری که از ایشان نوار مغز گرفته بود، می‌گفت، جالب است که مغزت هیچ مشکلی ندارد. در جواب دکتر گفته بود، که این مغز بیمه امیرالمؤمنین(ع) است و چون تفسیر و نهج‌البلاغه درس می‌دهم، خودشان از من مراقبت می‌کنند.

بعد از فوت پدرش، هر سؤالی داشت از برادر مرحومش آیت‌ الله مهدی نوقانی، می‌پرسید. برادر این بانو سال ۷۱ فوت کرد. پدرش هر سال عاشورا و تاسوعا، اربعین و شهادت حضرت موسی‌بن‌جعفر(ع) در خانه خود سخنرانی داشت. حیاط را می‌پوشاندند و مجلس روضه برگزار می‌کردند. این روضه‌ها قدمتی صدساله دارد. پدر ایشان که مدیریت مدرسه نواب را برعهده داشت، شب‌های قدر در این مدرسه سخنرانی می‌کرد. این سخنرانی‌ها حالت درسی و آموزشی داشت. ایشان پای همین سخنرانی‌ها بزرگ شده بود.

بانو نوقانی پس از گذراندن درس‌های حوزوی نزد پدر و برادر خود، به دعوت خانم طاهایی، با او همراه و هم‌قدم می‌شود و در تأسیس و راه‌اندازی مکتب نرجس و تربیت دانش‌آموختگان همت می‌گمارد. همکاری او تا اندازه‌ای است که در زمان حضور نداشتن مرحوم طاهایی در مشهد -برای در امان ماندن از دست عوامل رژیم شاهنشاهی به‌ناچار به سیستان رفته بود- چراغ این پایگاه را روشن نگه می‌دارد.

مدت همکاری ایشان با مکتب نرجس به بیش از ۴۰ سال می‌رسد. از اوایل تأسیس مکتب همراه خانم طاهایی بود، آن زمان خانم طاهایی کوچه چهارباغ زندگی می‌کرد. چند سالی در خانه فعالیت می‌کرد و بعد از آن، حدود سال ۴۲ به این فکر افتاد که زمینی را برای مکتب تهیه کند.

ایشان سعی داشتند در محدوده چهارراه شهدا این کار را انجام دهد اما به توافق نرسید و مکتب را در محل کنونی احداث کرد. آن زمان کسی نبود برای خانم‌ها درس کلام اسلامی بگوید و چون ایشان درس کلام را محضر پدرش گذرانده بود، به ایشان پیشنهاد دادند این درس را در مکتب ارائه دهد که همراه با تفسیر قرآن و نهج‌البلاغه آن را به خانم‌ها آموزش می‌داد.

هم‌زمان با شروع درس کلام اسلامی در مکتب، به پاسخ‌گویی سؤالات دانشجویانی نیز که مراجعه می‌کردند می‌پرداخت، این سال‌ها هم‌زمان بود با جان گرفتن مبارزات مردمی. «دانشجویان فراوانی در مکتب رفت‌وآمد داشتند و پرسش‌های بسیاری درباره مسائل خداشناسی مطرح می‌کردند. چون درس کلام با فلسفه و منطق در ارتباط است، خانم طاهایی پاسخ‌گویی به سؤالات دانشجویان را هم به ایشان سپرد پاسخ‌گویی به سؤالات هفته‌ای یک بار و در روزهای پنجشنبه صورت می‌گرفت.

حاجیه خانم بتول نوقانی سراسر عمر شریف خود را در مسیر خدمت به اسلام و تربیت شاگردان و سربازان امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف سپری نمود و اینک سبک‌بار و آرام به پیشگاه حق تعالی پر کشید تا ثمره سالها مجاهدت علمی، اخلاقی، زهد و تقوایش، قرب الهی و تنعم در رضوان حق تعالی باشد.

امید است با همت و پشتکار شاگردان وی، راه و سلوک ایشان در معرفی معارف عظیم قرآن و نهج البلاغه تداوم داشته باشد.

دیگر خبرها

  • شروع صبح با قرآن کریم؛ صفحه ۲۳۹+صوت
  • از کجا بفهمیم سرطان رحم داریم ؟ | شایع ترین علت سرطان دهانه رحم را بشناسید
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (20 اردیبهشت)
  • تفسیر بایرن از دیدار با رئال: دوئل آلمانی‌ها! (عکس)‏
  • جوابیه غذا و دارو در خصوص روغن های تاریخ مصرف گذشته
  • بانوی با فضیلت / بتول نوقانی، فعال انقلابی و مفسر قرآن و نهج البلاغه
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (19 اردیبهشت)
  • فال حافظ امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (18 اردیبهشت)
  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند